Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Levenmetreuma.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Levenmetreuma.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Verlost van reuma door dieet

Geschreven op: Zaterdag 21 Februari 2009 om 17:11
Ongepast of beledigend?


Hallo ReumapatiŽnten
Voor pijnen in spieren en gewrichten kan een zuurarm dieet helpen.
Ik heb bijna twintig jaar aan artritis en coxartrose (heupartrose) geleden. Ook in mijn rug had ik gedurende al die jaren last van chronische pijnen. Zeventien jaar geleden kreeg ik er ook nog een acute aanval in mijn rug bij, die volgens de dokter op de symptomen van discus-hernia geleek. Ook mijn heup deed toen veel meer pijn dan vroeger. Het is met geen woorden te beschrijven wat ik toen geleden heb. Enkel de mensen die het zelfde hebben meegemaakt, kunnen het zich voorstellen. Het was alsof mijn rug en heup gebroken waren. Ik kon niets meer: niet bukken, niets optillen, niet zitten en niet liggen. Met die pijn kon ik echt niet blijven leven. Ik begon er toen wel op te letten dat mijn pijnen nog verergerden na het eten van zure voeding of na het drinken van zure drank. Door observeren en experimenteren heb ik zo alle boosdoeners in mijn voeding kunnen ontdekken die bij mij pijnen veroorzaakten. Zo kreeg ik nog meer pijn na het gebruik van: wijn, karnemelk, yoghurt, tomaten, citrusvruchten, fruit en azijn. Ik heb van toen af alle zuursmakende producten uit mijn voeding weggelaten en tot mijn grote vreugde verdween de scherpste pijn reeds na twee weken. De resterende pijn is toen ook verder langzaam, maar volledig weggebleven. Na vier maanden was ik van alle klachten verlost. Ook van de chronische heup- en rugpijn waar ik twintig jaar lang door gekweld was geweest. Na al die jaren van pijn, zoeken en experimenteren, had ik eindelijk de ware schuldigen van mijn lange lijdensweg gevonden. Na mijn genezing heb ik er een boek over geschreven want ik kon de gedachte niet verdragen dat ik het middel kende om artritis en artrose te genezen en dat ik er niets mee deed. Ik wilde er andere reumalijders mee helpen. In mijn boek zijn een vijftigtal brieven gepubliceerd van mensen met allerhande reumaklachten die met de raad uit mijn boek veel verbeterde tot volledige genezing bekwamen. De titel is ĎVerlost van reuma door dieetí. Homepage: http://home.scarlet.be/reuma-rhumatisme.htm

Als u het zuurarm dieet wilt uitproberen hebt u een grote kans ook geholpen te worden. Medicijnen onderdrukken enkel de symptomen maar nemen nooit de echte oorzaak weg. Als de verdoving uitgewerkt is, heeft men nog meer pijn dan voorheen. Dit komt omdat er in reumamiddelen ook zuren zitten en in sommigen zit er zelfs azijnzuur volgens het boek ĎMedicijnení van Prof. Wolffers. Ook voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen kunnen pijnen veroorzaken of de pijn doen verergeren want die zitten ook vol zuren. Zuur lost de kalk en de kraakbeenderen in het lichaam op en vooral de gewrichten worden er door aangetast. Het beste middel om de olie in de gewrichten te herstellen en de ontsteking te bestrijden is zuivere levertraan (zonder bijvoeging). Ik hoop dat ik u met mijn raad kan helpen en wens u spoedige beterschap.
Vriendelijke groeten uit Evergem
Jeanine Van Belle

 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Toke op Zaterdag 14 Maart 2009 om 21:21 Ongepaste reactie?

Wat ben ik blij dat ik dit gelezen heb, hier kan ik iets mee.
Ik loop zelf ook al jaren te sukkelen met mijn gewrichten, om de 3 maanden krijg ik een injectie in de heupen i.v.m. onstekingen. Moet binnenkort naar een orthopeet. wat de levertraan betreft, dat neem ik iedere dag een eetlepel, ga mijn eetgewoontes aanpassen zoals jij die beschrijft, minder zuurproducten. Heb hevige pijn bij het zitten, liggen, lopen, sinds kort ook aan de hamstrings. ben met een therapeut bezig. Of ik er baat bij heb weet ik niet, ik wacht maar af.

Bedankt voor je uitleg.
Met vriendelijke groet Toke


Geschreven door: Josevhina op Vrijdag 11 September 2009 om 20:22 Ongepaste reactie?

helpt dit ook tegen artritis psoriatica. heb sedert 1975 psoriasis en sinds 2 jaar pijnen vooral onder mijn re voetzool. Heb doorgezakte voeten gehad. Nooit RA kunnen vinden maar nu wel artritis psoriatica eggen ze. Willen met Methotrexaat starten. Maar ik ben daar bang voor teveel bijwerkingen. Trouwens mijn psoriasis is heel weinig al die jaren hier en daar wat plekken.


Geschreven door: Marion op Maandag 27 September 2010 om 17:06 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,
ik ben marion en heb al 20 jaar R.A. Ik heb al meer dieten geprobeerd, o.a. geen suiker, geen zuivel etc, maar dat heeft niet voldoende geholpen. Wel heb ik al eerder eens het advies gekregenb geen citrusvruchten te gebruiken, dus hier zou best wat in kunnen zitten. Ik eet ook veel sla met azijn dat kan ik makkelijker gaan minderen. Maar een wijntje vind ik wel erg lekker. Maar het is een poging waard. Bedankt voor de tip.
groeten, Marion


Geschreven door: Maria Seelen op Vrijdag 25 Februari 2011 om 15:22 Ongepaste reactie?

Ik heb sinds enkele jaren in mijn linker heup en been, chronische gewricht en spierpijn en zou heel graag meer willen weten over het dieet dat jij gevolgd hebt.
Als je me hieraan kunt helpen, ben ik je heel erg dankbaar
Met vriendelijke groet,
Maria Seelen
huubmaria@planet .nl


Geschreven door: Patricia Sekhuis op Maandag 27 Juni 2011 om 14:18 Ongepaste reactie?

Hallo
Wat mij erg goed helpt is een product wat voor paarden en ook voor honden gebruikt wordt.Ik kwam op het idee omdat ik in Noorwegen hoorden van anderen dat zij daar ook door genezen waren.
Ik heb het teneinde raad geprobeerd. Ik heb last van artrose en fibriyomalgie .

Honden schenen weer te kunnen lopen en zwemmen en rennen en paarden konden weer rennen. Het duurde een paar weken voor dat het werkte. Maar daarna waren de pijnen verdwenen. Dat was ook even wennen. En heel erg gek. Daarna ben k er weer een poosje mee gestopt. Maar dan keerde het telkens weer terug. En kreeg weer vreselijke pijn in mijn gewrichten.
Nu ga ik weer beginnen want ik begon kreupel te lopen. Het spul heet gelatinaat en ik gebruik er drie doseerlepels van per dag.
Dit is het enige wat mij tot nu toe geholpen heeft.


Geschreven door: Marijke Arkes op Zondag 4 September 2011 om 13:05 Ongepaste reactie?

Ik ben sinds kort met een dieet bezig wat ik ook op internet heb gevonden. Ik heb AP. Op dit moment heb ik veen last van de muis van mijn rechterhand. Nu ik dit dieet volg gaat het een stuk beter, ben ;s morgens ook niet meer zo stijf en wanneer ik te lang gezeten heb op mijn werk, heb ik ook geen last meer. Mijn dieet bestaat uit: geen varkensvlees, zuivelproducten, cola, koffie en chocolade en vooral geen suiker. Er zijn ook nog een aantal E nummers maar dat vind ik te moeilijk om bij te houden. Ik merk aan mijn hand als ik iets verkeerd heb gegeten, zoals een gebakje of een ijsje. Wanneer ik dan weer een aantal dagen het dieet goed volg gaat de pijn weer weg. Ik gebruik nog wel mijn medicijnen, die durf ik nog niet te laten staan. Maar zoals het nu gaat voel ik mij prima. Niet moe en stijf meer. Wanneer je precies wilt weten wat het dieet inhoud kan je het opzoeken op internet onder het kopje, Artritis Sporiatica er is hoop.


Geschreven door: susanne uhl op Donderdag 8 September 2011 om 15:49 Ongepaste reactie?

ik ben een week geleden begonnen met een dieet uit duitsland. geen dierlijke eiwitten, dus geen zuivel, kaas, eieren, vlees, yoghurt...en geen zuikers. dit alles maakt zuur an in je lichaam, zie bericht boven.
het boek heet : adieu gelenkschmerz.
ben benieuwd!


Geschreven door: mieke op Donderdag 22 December 2011 om 14:40 Ongepaste reactie?


Hoi patricia

Waar is het middel Gelatinaat te krijgen dacht er zelf al aan om het medicijn van onze hond te gebruiken .Die heeft artrose en loopt weer kwiek rond

Groetjes mieke


Geschreven door: Corry op Zondag 15 April 2012 om 19:20 Ongepaste reactie?

Om een te lang verhaal kort te houden. Het is inderdaad zo dat zuren meer pijn geven en slakken vormen in het lichaam. In alle peulvruchten en vlees zitten zuren. Ook in rabarbar. Het lichaam moet een overschot aan basen hebben en teveel aan basen kan de zuren weer neutraliseren. Basen zitten vooral in tomaten en spinazie en de meeste bladgroente. Ook onder de schil van de aardappel.
Als men een jaar lang alleen voedsel met basen zou eten is men voor 80% van de pijn af.
Zie tabel basen en zuren.


Geschreven door: - op Donderdag 31 Mei 2012 om 10:34 Ongepaste reactie?

Dat heet Mariandl Gelatinaat. Voor honden en paarden is het PrimeVal Gelatinaat. Maar er is ook een versie van speciaal voor mensen.

Kijk maar eens op www.mariandl.nl! Het werkt echt.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetreuma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)