Simponi

U bevindt zich hier: » Simponi

Wat is Simponi

Simponi bevat het werkzame bestanddeel golimumab. Simponi behoort tot een groep geneesmiddelen met de naam ‘TNF-blokkers’. Simponi wordt gebruikt bij volwassenen voor de behandeling van de ontstekingsziekten reumatoïde artritis, artritis psoriatica en spondylitis ankylosans (ziekte van Bechterew).

De werking van Simponi berust op het blokkeren van de werking van een eiwit dat ‘tumornecrosefactor-alfa’ (TNFα) wordt genoemd. Dit eiwit speelt een rol bij de ontstekingsprocessen in het lichaam, en door dit eiwit te blokkeren kan de ontstekingsactiviteit in uw lichaam worden verminderd.

Wanneer u actieve reumatoïde artritis, artritis psoriatica of spondylitis ankylosans (ziekte van Bechterew) heeft, zult u eerst andere geneesmiddelen krijgen. Als u op deze geneesmiddelen onvoldoende reageert, kunt u Simponi krijgen, dat u samen met methotrexaat, een ander geneesmiddel, zult gebruiken om de tekenen en symptomen van uw aandoening te doen afnemen en uw lichamelijk functioneren te verbeteren.

Simponi is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Simponi

Klik hier voor de bijsluiter van Simponi (via EMA). -->

U bevindt zich hier: » Simponi
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetreuma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)