Remicade

U bevindt zich hier: » Remicade

Wat is Remicade

Remicade bevat de werkzame stof infliximab. Infliximab is een type eiwit dat afkomstig is van mensen en muizen. Remicade behoort tot de categorie geneesmiddelen die ‘TNF-blokkers’ worden genoemd. Het wordt bij volwassenen onder andere gebruikt voor behandeling van de ontstekingsziekten reumatoďde artritis, artritis psoriatica en spondylitis ankylosans (ziekte van Bechterew).

Wanneer u actieve reumatoďde artritis heeft of artritis psoriatica, krijgt u eerst andere geneesmiddelen. Als u niet goed genoeg op deze geneesmiddelen reageert, wordt u Remicade toegediend, in combinatie met een ander geneesmiddel, genaamd methotrexaat, om de tekenen en symptomen van uw ziekte te verminderen, de beschadiging in uw gewrichten af te remmen en uw lichamelijk functioneren te verbeteren.

Spondylitis ankylosans (ziekte van Bechterew) is een ontstekingsziekte van de ruggengraat. Indien u spondylitis ankylosans heeft, zult u eerst andere geneesmiddelen krijgen. Indien u niet goed genoeg op deze geneesmiddelen reageert, wordt u Remicade toegediend om de tekenen en symptomen van uw ziekte te verminderen en uw lichamelijke functioneren te verbeteren.

Remicade is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Remicade

Klik hier voor de bijsluiter van Remicade (via EMA). -->

U bevindt zich hier: » Remicade
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetreuma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)