Orencia

U bevindt zich hier: ╗ Orencia

Wat is Orencia

Orencia (werkzame stof: abatacept) is een infuusbehandeling voor volwassenen met matig-ernstige tot ernstige reumato´de artritis en wordt gebruikt in combinatie met het geneesmiddel methotrexaat. Het actieve bestandddeel van Orencia, abatacept, is een eiwit gemaakt via celkweek.

Reumato´de artritis is een langdurige, progressieve systemische ziekte die, indien onbehandeld, kan leiden tot ernstige consequenties, zoals afbraak van gewrichten, toegenomen invaliditeit en aantasting van de dagelijkse activiteiten. Bij personen met reumato´de artritis valt het lichaamseigen immuunsysteem de normale lichaamsweefsels aan. Dit leidt tot pijn in en zwelling van de gewrichten. Dit kan gewrichtsschade veroorzaken. Orencia vermindert de aanval van het immuunsysteem op de normale weefsels door de werking van de immuuncellen te verminderen (T-lymfocyten genaamd) die bijdragen aan de ontwikkeling van reumato´de artritis.

Orencia wordt gebruikt na een andere groep geneesmiddelen, namelijk TNF-remmers. Orencia wordt gebruikt om de schade aan uw gewrichten te vertragen en om uw fysieke toestand te verbeteren.

Orencia is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Orencia

Klik hier voor de bijsluiter van Orencia (via EMA). -->

U bevindt zich hier: ╗ Orencia
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetreuma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)