Cimzia

U bevindt zich hier: » Cimzia

Wat is Cimzia

Cimzia (werkzame stof: certolizumab) wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige reumatoïde artritis bij volwassen patiënten wanneer het met andere geneesmiddelen niet lukt om de symptomen onder controle te houden. Cimzia wordt gewoonlijk samen met een ander geneesmiddel met de naam methotrexaat gebruikt. Als uw arts bepaalt dat methotrexaat ongeschikt is dan kan Cimzia als enige middel worden gebruikt.

Cimzia bevat het werkzame bestanddeel certolizumab pegol, een nagemaakt menselijk antilichaamfragment. Antilichamen zijn eiwitten die specifiek andere eiwitten herkennen en er zich aan binden. Cimzia bindt zich aan een specifiek eiwit met de naam ‘tumornecrosefactor-alfa’ (TNF-α). Daardoor wordt dit TNF-α door Cimzia geblokkeerd, met als gevolg afname van ontsteking bij reumatoïde artritis. Geneesmiddelen die zich aan TNF-α binden, worden ook TNF-blokkers genoemd.

Cimzia is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Cimzia

Klik hier voor de bijsluiter van Cimzia (via EMA). -->

U bevindt zich hier: » Cimzia
(advertenties)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Levenmetreuma.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)